MISTER & MRS

ABOUT. FREERK

In 1991 kwam Freerk, als klein manneke, de wereld gedag zeggen. Van de zes kinderen, was hij nummer 3.

Inmiddels is hij een gehuwde en sprankelende jongeman van 30 jaar. De vader van 3 kleine druktemakers, die zijn leven invult met muziek, creatieve ditjes en datjes en avontuur.

De basisschooltijd werd doorgebracht in zijn geboortedorp: Sondel. De ‘puberjaren’ beleefde hij op de CSG in Balk en de Bogerman in Sneek. De gitaar werd in deze periode langzaam maar zeker een liefde van hem.

Voor zijn studie, de PABO, verhuisde Freerk naar Leeuwarden. Hier ging hij ‘samenwonen’ met zijn neef Johannes en ontplooiden de twee zich als studentikoze muzikanten (lees: kant en klare maaltijden waren erg populair). Uit het appartement klonken regelmatig gitaardeuntjes en interessante zangpartijen.

Nadat hij in 2012 afstudeerde kon hij gelijk aan de slag als meester, eerst in Hemelum en daarna in Oudemirdum. Part-time leerde hij de kinderen van groep 7/8 genoeg bij. Naast zijn baan als meester, vervult Freerk de rol van theatermaker bij Frets (bestaande uit 3 jongemannen, die muziek- en theatervoorstellingen spelen voor het jonge publiek).

In huize Hospes werd er in toenemende mate samen muziek gemaakt en ondertussen namen de optredens van Mr&Mrs steeds meer toe. Inmiddels heeft Freerk zijn meester-rol uitgezwaaid en ligt zijn focus volledig op de muziek en Frets! Geef Frits (zo noemen wij hem thuis) een gitaar, een podium en een publiek en deze man is hélemaal in zijn element (je zult het merken als je ons een keer boekt, haha). Oh ja – en hij is gek op challenges. Dus als je nog een leuke weet?

 

Vier kernwoorden voor Freerk; 

E n e r g i e k

E n t h o u s i a st

C r e a t i e f

M u z i k a a l

© 2023 MISTER & MRS

Thema door Anders Norén