MR&MRSHOSPES

ABOUT. FREERK


F r e e r k  S i e m e n. H o s p e s

In 1991 kwam Freerk als klein manneke de wereld gedag zeggen. Van de zes kinderen, was hij de 3e op de rij.
Inmiddels is hij een gehuwde sprankelende jongeman, 30 jaar, vader van die 3 kleine druktemakers en vult zijn leven in met muziek, creatieve ditjes-en datjes en avontuur.

De basisschooltijd werd doorgebracht in Sondel, zijn geboortedorp. De ‘puberjaren’ beleefde hij op de CSG in Balk en de Bogerman in Sneek. De gitaar werd pas in déze jaren langzaam een liefde van hem.
Voor zijn studie, de P A B O, verhuisde Freerk naar Leeuwarden en ging hier een jaar ‘samenwonen’ met zijn neef Johannes. Hier ontplooiden de twee zich als muzikanten met een studentikoos leven (lees: kant en klare maaltijden waren populair) Uit het appartement klonken vaak gitaardeuntjes en interessante zangpartijtjes.
In 2012 studeerde hij af en gelijk daarna kon hij aan de slag als meester. Eerst in Hemelum en daarna in Oudemirdum. Parttime leerde hij de kinderen van groep 7/8 genoeg bij. Naast het meester zijnde vervult Freerk de rol van theatermaker bij Frets (bestaande uit 3 jongemannen en spelen ze muziek-en theatervoorstellingen voor het jonge publiek)
In huize Hospes werd steeds meer samen muziek gemaakt samen- en ondertussen namen de optredens van Mr&Mrs steeds meer hun voorsprong. Inmiddels heeft Freerk zijn meesterrol uitgezwaaid en ligt zijn focus helemaal op de muziek- er daarnaast nog Frets! Geef Frits (zo noemen wij hem thuis) een gitaar, een podium en een publiek en deze man is hélemaal op zn plek (je zult het merken als je ons een keer boekt, haha) Ohja- en hij is gek op challenges. Dus als je er nog een leuke weet..? 🙂

 

 

Vier kernwoorden voor Freerk; 

E n e r g i e k

E n t h o u s i a st

C r e a t i e f

M u z i k a a l

© 2022 MR&MRSHOSPES

Thema door Anders Norén